Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chocolate preto (70% cacau)
- 570 g abacate (4 unid. aprox.)
- 240 g bebida de amêndoa
-
150
g mel
lub 150 g xarope de ácer - 10 g óleo de coco
- 4 pés de hortelã-pimenta, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 916 kJ / 219 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de chocolate com manteiga de amendoim
1j
Gelado de manga e leite de coco
8 godz.
Salame de chocolate e pistácio
4h 15min
Chá verde fresco com erva cidreira e pepino
15 Min
Húmus de abóbora-manteiga e pimento
55 min.
Sopa de tomate
45 Min
Pães de milho e batata-doce sem glúten
1j
Panqueca de arroz no forno com morangos
35 Min
Salada de milho e arroz preto
1j
Brownies sem açúcar
2 Std.
Manteiga de amêndoa
5 Min
Granola de frutos secos com laranja
1h 15min