Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chocolate preto (70% cacau)
- 570 g abacate (4 unid. aprox.)
- 240 g bebida de amêndoa
-
150
g mel
lub 150 g xarope de ácer - 10 g óleo de coco
- 4 pés de hortelã-pimenta, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 916 kJ / 219 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado de framboesas e coco
4h 30min
Pescada com salada de beterraba e rúcula
1h 35 min
Mousse de maracujá e gengibre
8h 15min
Gelado de figo com amêndoa
9h 45min
Sorvete de pêssego light
5 Min
Lassi vegan de manga
5 Min
Gelado de abacate
8h
Gelado de amoras e mirtilos
10 Min
Sopa de cogumelos
1 Std. 15 Min
Gelado de manga e leite de coco
8h
Gelado de frutos vermelhos
10 Min
Gelado de banana
5 Min