Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Amêndoa
- 40 g açúcar
- 150 g amêndoa c/ pele
- 1 c. chá de canela em pó
Gelado
- 1000 g figo cortado em metades
- 35 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 5 pés de tomilho-limão, só as folhas (opcjonalnie)
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 100 g água
- 20 g glucose
- 200 g açúcar
- 200 g iogurte grego
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1705 kJ / 408 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Açorda alentejana de bacalhau
30min
Gelado de bolacha e morango
8h
Spaghettini com mexilhão e molho arrabiata
30min
Kulfi - Gelado de leite com frutos secos
8 godz. 30 min
Burfi - Quadrados de leite e pistácio
45 min
Sopa fria de pêssego com lulas
1 Std. 5 Min
Tarte de sardinha em conserva
Brak ocen
Triffle de figo e maracujá
50min
Gelado de cereja
24u.
Pickles de curgete
360h
Doce de frutos vermelhos
45 min
Sorvete de melão
8h