Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pane raffermo a tocchetti (vedere consigli)
- 1000 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di farina tipo 00
- 100 g di burro
- 5 foglie di salvia fresca, lavate
- 50 g di formaggio Grana Trentino in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3027.1 kJ / 723 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 93.8 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1616.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al Teroldego
40min
Gnocchi di polenta
25 Min
Pane al latte
2sa 20 dk
Canederli allo speck
2 Std. 40 Min
Pane australiano con burro dolce
45 Min
Composta di ribes e bacche di goji (a ridotto contenuto di zuccheri)
1h 20min
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45 Min
Krapfen ripieni alla confettura di albicocche
2 Std. 30 Min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Torta paesana
1h 10min
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1h
Pane al lardo e timo
4h 50min