Wersje kompatybilne
Piramide allo zafferano con coulis ai lamponi e basilico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budino allo zafferano
- 150 g di zucchero
- 2 bustine di zafferano in polvere
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 550 g di latte intero
- 40 g di burro
Salsa ai lamponi
- 300 g di lamponi freschi
- 100 g di zucchero
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 5 - 6 foglie di basilico fresche, lavate
- foglie di menta fresca, a piacere per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coulis di frutta
10 min
Mousse al cardamomo e zafferano con coulis di lamponi
6sa 20 dk
Semifreddo al tè verde
5 godz.
Crema al moscato di Terracina con meringhe e frutta candita (di Francesca Romana Barberini)
30 Min
Tarte brownies all'arancia di Luca Montersino
2 Std. 30 Min
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2 Std. 30 Min
Trancetti ai cereali, yogurt e lampone
9 godz. 10 min
Tartare di branzino con coulis ai frutti di bosco
30 Min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7h 30 min
Coulis di fragole
20 Min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 Min
Tartellette alle cipolle caramellate
1 Std.