Wersje kompatybilne
Piramide allo zafferano con coulis ai lamponi e basilico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budino allo zafferano
- 150 g di zucchero
- 2 bustine di zafferano in polvere
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 550 g di latte intero
- 40 g di burro
Salsa ai lamponi
- 300 g di lamponi freschi
- 100 g di zucchero
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 5 - 6 foglie di basilico fresche, lavate
- foglie di menta fresca, a piacere per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vitello tonnato
25 Std. 30 Min
Mousse al cioccolato
3h 30min
Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato
5h 45 min
Gazpacho prosciutto e melone
2h 10 min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25min
Mousse salmone e aneto
10 Min
Zabaione
15min
Capesante in crosta di pistacchi
30 Min
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1u. 10min
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
1 Std. 5 Min
Mousse ai frutti rossi
4 Std.
Salsa tartara
10 Min