Piramide allo zafferano con coulis ai lamponi e basilico
TM5 TM6

Piramide allo zafferano con coulis ai lamponi e basilico

4.0 (5 ocen)

Składniki

Budino allo zafferano

  • 150 g di zucchero
  • 2 bustine di zafferano in polvere
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 550 g di latte intero
  • 40 g di burro

Salsa ai lamponi

  • 300 g di lamponi freschi
  • 100 g di zucchero
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
  • 5 - 6 foglie di basilico fresche, lavate
  • foglie di menta fresca, a piacere per decorare

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1402 kJ / 335 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
61.8 g
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy