Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi misti surgelati
- 150 g di castagne surgelate pelate
- 280 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 600 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
Fonduta
- 200 g di Fontina a pezzi (2 cm), messa in infusione in 100 g di latte intero per 2 ore
- 10 g di burro
- 2 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1703 kJ / 407 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla zucca e Roquefort
45 min
Soufflè ai cardi al vapore
1h 20 min
Zabaione caldo al passito
15min
Baci di dama salati al parmigiano e pistacchi con mostarda di pere (di Sebastiano Rovida)
1h
Petto d'anatra all'arancia sottovuoto con crema zabaione
2h 5min
Bignè alla crema di funghi e speck
1h 35 phút
Riso alla 'nduja con fonduta di provola
40min
Bavarese al mandarino
4h 45 min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Trittico d'autore
2hod.
Risotto champagne e melagrana
50 min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min