Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto di orzo
- ½ cucchiaino di lievito di birra disidratato
- 125 g di farina manitoba
- 125 g di farina di farro
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 25 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di origano secco
- 200 g di cipollotti freschi di Tropea a fette (3-5 mm circa)
- 50 g di pomodori ciliegino a metà
- 100 g di formaggio fresco di capra a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Pizzette alle erbe aromatiche
1h 35min
Focacce ai semi con salsa alle erbe e noci
2h 40min
Pizza ai frutti di mare
2 godz.
Focaccia veloce in padella
40min
Focaccia al farro farcita
3h 45 min
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4 godz.
Spighette al kamut
3h 55min
Pagnotte turche
2h 20min
Focaccia al profumo di timo
1 Std. 55 Min
Piadina integrale al tofu (vegan)
1h 30min