Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto al curry
- 5 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino raso di zucchero
- 2 cucchiaini di curry in polvere
- 170 g di acqua + q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- 250 g di farina tipo 0
- 5 g di sale
Impasto alla paprika
- 5 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino raso di zucchero
- 2 cucchiaini di paprika dolce o piccante
- 170 g di acqua
- olio extravergine di oliva q.b.
- 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- 5 g di sale
Terminare la preparazione
- olio extravergine di oliva q.b.
- semi di papavero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 9724 kJ / 2324 kcal
- Białko
- 67.5 g
- Węglowodany
- 386.9 g
- Tłuszcz
- 66.9 g
- Błonnik
- 25.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50min
Pane al semolino
4h
Pane alla ricotta
3h
Pane ebraico (Challah)
3h 30min
Filoncini alla cipolla
3u. 50min
Pane al latte con semi di papavero
1h 40min
Pane alla birra
4u. 55min
Filone saporito
5h 20min
Treccia di pane alle olive
5 godz. 30 min
Pane ai pomodorini secchi e rosmarino
4h 30min
Shortbread salati
1u.
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3h