Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto al curry
- 5 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino raso di zucchero
- 2 cucchiaini di curry in polvere
- 170 g di acqua + q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- 250 g di farina tipo 0
- 5 g di sale
Impasto alla paprika
- 5 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino raso di zucchero
- 2 cucchiaini di paprika dolce o piccante
- 170 g di acqua
- olio extravergine di oliva q.b.
- 250 g di farina tipo 0 + q.b.
- 5 g di sale
Terminare la preparazione
- olio extravergine di oliva q.b.
- semi di papavero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 9724 kJ / 2324 kcal
- Białko
- 67.5 g
- Węglowodany
- 386.9 g
- Tłuszcz
- 66.9 g
- Błonnik
- 25.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane arabo al rosmarino con za'hatar
50min
Pane al latte con semi di papavero
1h 40 min
Pane alle olive
2h 20min
Himbasha (pane etiope in padella)
3 Std. 40 Min
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Pane Roti
1óra
Pane al rosmarino e salvia
18 godz.
Corona di pane sfogliato ai cereali
6h 10 min
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
2óra 30p
Pane rosa alle barbabietole e finocchietto selvatico
2óra 30p
Panini alle noci e curcuma
4h 40min
Pane integrale ai semi vari
4h 10min