Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla aromatizzata
- 140 g di zucchero
- 350 g di farina tipo 00
- 5 tuorli
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 170 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
Ripieno alla zucca
- 100 g di amaretti
- 300 g di zucca a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di latte
- 2 chiodi di garofano
- 20 g di miele
- 60 g di gherigli di noci
- 70 g di cedro candito a cubetti
- 80 g di uvetta
- 30 g di burro a pezzi
- 2 uova
Terminare la preparazione
- 20 g di burro
- 2 cucchiai di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2845 kJ / 680 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Torta di ciliegie e mandorle
1h
Pere sciroppate al cacao e amaretto
40 min
Torta di farro alle mandorle e prugne
1h 5min
Confettura di pesche ed amaretti
1h 30min
Confettura di fichi e cacao
1h 10min
Torta pesche, cannella e menta
1h
Budino di zucca e arancia
1 godz. 35 min
Torta zucca, cocco e arancia
1h 30min
Torta di fichi e nocciole
45 min
Torta ai cachi e amaretti
1h
Crostata di mele con crema di mandorle
1 Std. 15 Min
Strudel di mele
1 godz. 35 min