Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focacce ai semi
- 430 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 10 g di miele
- 510 g di farina di forza, + q.b. per infarinare
- 1 cucchiaino di sale
- farina di mais, bramata, per infarinare
- olio di oliva, per oliare
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 2 cucchiai di semi di sesamo
- 2 cucchiai di semi di papavero
Salsa alle erbe e noci
- 100 g di gherigli di noci
- 10 g di foglie di basilico fresche
- 5 g di dragoncello fresco
- 10 g di mentuccia
- 10 g di coriandolo fresco
- 10 fili di erba cipollina fresca, a pezzi
- 200 g di Feta, a pezzi
- 50 g di olio di oliva
- Wartości odżywcze
- na 4 pezzi
- Kalorie
- 17075 kJ / 4078 kcal
- Białko
- 117 g
- Węglowodany
- 403 g
- Tłuszcz
- 214 g
- Błonnik
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Triangoli di pane arabo con hummus di zucca
1h
Panini al curry e ricotta
2 godz. 35 min
Treccia di grano duro alla salvia
5 godz.
Panini alla menta (di Erica Liverani)
3h 35 min
Pai Bao (pane asiatico)
5 Std. 30 Min
Insalatina con condimento alle noci e piadina alle erbe (per 2 persone)
20min
Torta di riso con salsa dolce di fagioli azuki
8 Std. 30 Min
Piadine di patate
9 Std. 25 Min
Pani alla segale
2 godz. 40 min
Grissini di avena
1 Std. 15 Min
Pane con farina di mais
5h 5min
Pane naan
3h 10min