Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Patè di melanzane
- 1000 g di melanzane a pezzi (3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio di oliva
- 4 uova
- 50 g di latte parzialmente scremato
- 3 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe di Cayenna macinato
- acqua calda (non bollente) q.b. per la cottura a bagnomaria
Coulis di pomodori
- 3 spicchi di aglio
- 100 g di cipolle bianche a pezzi
- 30 g di olio di oliva
- 600 g di pomodori maturi a metà
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 pizzico di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 3 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco macinato
- 10 foglie di basilico fresco, lavate e spezzettate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1089 kJ / 262 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di carciofi, prezzemolo e menta
35min
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45min
Champignon ripieni al forno
1h
Crema di melanzane
50min
Aroma di capperi
4h 10min
Mousse speziata
10min
Biancomangiare alle mandorle e miele d'acacia (di Francesca Romana Barberini)
2h 30min
Agliata verde
15 Min
Salsa rubra
30min
Spinaci, cipolle e patate in agrodolce
40min
Composta di melanzane e peperoni
1 Std. 45 Min
Salsa di peperoni in conserva
1h 15min