Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 berenjenas
- 2 cucharadas de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de cebolla en trozos
- 4 dientes de ajo
- 70 g de pimiento rojo en trozos
- 150 - 200 g de carne picada de ternera desmenuzada
- 100 g de tomate frito
- 2 pellizcos de sal
- 1 pellizco de comino molido
- 1 pellizco de pimienta molida
- 200 g de judías blancas cocidas (en conserva) lavadas y escurridas
- 1 cucharadita perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 953 kJ / 228 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 533.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos con tomate, piquillos y atún
45 min
Curry de garbanzos y verduras
25min
Alubias con bacalao
30 min
Asadillo de judías verdes
40min
Imam bayildi (Berenjenas rellenas) - Turquía
1 godz.
Pastel crujiente de verduras y garbanzos
1h 10min
Ensalada templada con kale, judías blancas, nueces y bayas de goji
40min
Batatas rellenas de atún y espinacas
1 godz.
Parmentier vegetariano con boloñesa de lentejas y berenjena
2 godz.
Gurullos con calabaza y pimiento
35min
Bollitori
40min
Guiso de lentejas etíope (Misir wat)
35min