Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 60 g de pasas
- 60 g de piñones
- 400 g de hojas de espinaca frescas
- ½ cucharadita de sal
- 100 g de queso roquefort en trozos
-
1
paquete de masa filo
lub 1 paquete de pasta brick - 50 g de mantequilla (derretida para pintar)
- 1 huevo batido (para pintar)
-
1
cucharada de semillas de sésamo (opcjonalnie)
lub 1 cucharada de semillas de amapola (opcjonalnie) - 50 - 80 g de queso cremoso
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 10.05 g
- Błonnik
- 0.85 g
Alternatywne przepisy
Empanadillas de berenjena y calabacín con queso
1 Std. 40 Min
Quiche de espinacas y feta con pasta filo
45 Min
Crêpes de espinacas, beicon y requesón
1 Std. 10 Min
Canelones de verdura y mascarpone
1 Std.
Caramelos de verdura y queso
1 Std.
Berenjenas a la parmesana
1 Std.
Frittata de espárragos y champiñones
40 Min
Rollitos de alcachofa y parmesano
45 Min
Moussaka griega
1h 5min
Aperitivos de hojaldre
25 Min
Hojaldres con berenjena
40 Min
Montaditos de berenjena y queso con cebolla caramelizada
1 Std.