Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 30 espárragos verdes
- aceite de oliva (para pincelar)
- 6 huevos
- 6 pellizcos de sal
- 6 pellizcos de pimienta molida
- 6 - 8 rabanitos
Salsa
- 6 ramitas de cebollino fresco picado
- 2 ramitas de menta fresca (solo las hojas picadas)
- 10 g de zumo de limón
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 - 2 pellizcos de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 747 kJ / 178 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30min
Huevos al vapor
15min
Espárragos al vapor con salsa de alcaparras
40min
Huevos poché con beicon y piquillos
35min
Alcachofas de Tudela con vinagreta al aroma de cítricos (Navarra)
12sa 30 dk
Alcachofas a la romana
50min
Rodaballo en papillote con espárragos
30min
Huevo poché en tomate
30min
Huevos poché con salsa de salmón ahumado y aguacate
30min
Espárragos blancos frescos con gazpacho de guisantes
40min
Pak choi salteado
10min
Berberechos al vapor con lima
20min