Pastel de patata

Pastel de patata

4.0 81 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 raciones

Składniki

  • 120 g de cebolla en cuartos
  • 6 - 7 ramitas perejil fresco (hojas y parte del tallo) y un poco más para espolvorear
  • 80 g de aceitunas sin hueso
  • 500 g de agua
  • 700 g de patatas en trozos (aprox. 2 cm)
  • 50 g de mantequilla en trozos (y un poco más para la fuente)
  • 1 yogur griego (125 g)
  • 40 g de mayonesa
  • 20 g de mostaza de Dijon
  • 3 huevos
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 4.7 g
Kalorie 1062.6 kJ / 254.2 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 20.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...