![Salsa de limón para carnes blancas Salsa de limón para carnes blancas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9E86BBAD-274C-4607-8878-0870956F9C2B/Derivates/C13616B4-E03A-4B23-98B4-395216FB1C1D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 yogures naturales desnatados
- 40 g de zumo de limón (1 limón)
- 2 cucharaditas de mostaza
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 2 cucharadas de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 Receta completa
- Kalorie
- 696 kJ / 166 kcal
- Białko
- 13.45 g
- Węglowodany
- 15.85 g
- Tłuszcz
- 4.96 g
- Błonnik
- 0.98 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa picante de cebolleta y cilantro
5 Min
Salsa de cebolla roja y vino tinto (para carnes rojas)
30 Min
Salsa de torta del Casar
10 Min
Hinojo en rebanadas al vapor (100-400 g) en cestillo
Brak ocen
Pollo asado con tapenade y pure de patata con cebollas caramelizadas
2 Std. 15 Min
Bacalao con salsa de piñones
1h 50min
Salsa de queso de cabra
5 Min
Aliño de yogur con guindilla, ajo, limón y cilantro
1 Std. 5 Min
Risotto con queso brie, jamón ahumado y nueces
25 Min
Salsa de carne. Verduras al vapor
50 Min
Aliño de yogur
5 Min
Salsa de albahaca para pasta (pesto ligero)
5 Min