Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di acqua
- 50 g di farina di mais bianca bramata
- 70 g di olio di semi di girasole
- 70 g di latte intero
- 70 g di vino bianco secco
- 120 g di zucchero
- 25 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 2 uova
- 500 g di farina tipo 00
- 180 g di uva passa, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 411.6 kJ / 98.3 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 5.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne con le cozze
1h
Fileja al ragù
3h
Panzerotti alla romana
55 Min
Carne macinata
35 Min
Cecapreti con ragù della ciociaria
3h
Chiacchiere salate
55 Min
Bocconotto
2h
Ciambella ciociara
3h
Moretta fanese
35 Min
Tarallini farciti ai sapori di Calabria
1h 30min
Arancini ai frutti di mare
2h
Mousse al cioccolato per copertura
20 Min