Urządzenia i Akcesoria
Patate Dauphine
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
30 pezzi
Składniki
Pasta choux
-
150 g di acqua
-
80 g di burro a pezzi
-
5 g di sale
-
120 g di farina tipo 00
-
3 uova
Patate in purea
-
400 g di acqua
-
500 g di patate pelate e a pezzi (1-2 cm)
-
5 g di sale
-
1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
-
olio per frittura
-
sale a piacere
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
1.5 g
Kalorie
410 kJ /
98 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ravioli fritti salati
1 Std. 5 Min
Patate gratinate al Gorgonzola
40 Min
Torta natalizia
3 Std. 25 Min
Pizza Gourmet insalata, salsa cocktail gamberetti e salmone
4 Std.
Polpette mediorientali
1 Std.
Tagliatelle smalzade
2 Std. 30 Min
Marinatura al vino rosso e salsa Worchester
15 Min
Pane australiano con burro dolce
45 Min
Éclaires al cioccolato
4 Std. 50 Min
Anelli di cipolla fritti
35 Min
Pizzette fritte
1 Std. 55 Min
Calzoni fritti napoletani
2 Std. 30 Min