Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g di acqua
- 3 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 500 g di farina manitoba
- 100 g di farina tipo 0
- 15 g di sale
-
5 - 10
g di semi di anice, a piacere
lub 5 - 10 g di semi di finocchio, a piacere - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1081.4 kJ / 258.3 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 646 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane azzimo
1h 45min
Cantucci
1h 50min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Pane sciapo umbro
14h
Pizza di pasqua dolce
3u.
Panpepato
25u. 40min
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Cornetto gigante
6u.
Cantucci integrali cioccolato e nocciole
50 Min
Pagnotta casereccia
5 godz. 10 min
Ciambelline al vino rosso
1 Std.
Biscotti da inzuppo
45min