Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g di acqua
- 3 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 500 g di farina manitoba
- 100 g di farina tipo 0
- 15 g di sale
-
5 - 10
g di semi di anice, a piacere
lub 5 - 10 g di semi di finocchio, a piacere - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1081.4 kJ / 258.3 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 646 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panpepato
25h 40min
Cornetto gigante
6h
Pizza di pasqua dolce
3h
Colomba salata integrale al prosciutto di Praga
3h
Pandoro
12h
Maritozzo romano
11h
Lievito madre
72j 15 menit
Tozzetti
1h 30min
Ciambelline al vino rosso passito
1 godz.
Pane sciapo umbro
14 Std.
Ciambelline al vino rosso
1 godz.
Pagnotta casereccia
5h 10min