Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de farine de châtaigne
- 500 g de lait
- 60 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 100 g de caramel liquide
- 600 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 613.6 kJ / 146.1 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 38.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min.
Polenta de châtaigne
30 min
Mousses à la crème de marrons
20 min
Confiture de kumquats et fruits de la Passion à la cardamome
45 min
Petits moelleux vapeur à l'orange
55 min
Fiadone corse
50 min
Tourte sucrée aux blettes
1 godz. 30 min
Fiadone au citron
50 min
Canistrelli
1h
Pompes à l'huile
3h
Fiadone
55 min
Polenta aux olives et tomates confites
45 min