Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre doux, pour le moule
- 100 g de pruneaux dénoyautés
- 100 g d'abricots secs dénoyautés
- 3 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 130 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café d'épices à pain d'épices
- 160 g d'amandes émondées
- 200 g cerneaux de noix
- 200 g de raisins secs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1463 kJ / 348 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Cake orange-pavot
1h 15min
Cookies à l'orange confite
35 Min
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min
Bouchées truffées noisette-café
50 min
Cake citron vert, gingembre et cerise
1 Std. 10 Min
Fridge cake de Noël
3h 15min
Stollen
3h 45min
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3h 50min
Minipanettoni
2 godz. 30 min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1h 15min