![Pain aux fruits secs et épices de Noël Pain aux fruits secs et épices de Noël](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8784293B-DACE-414B-AD20-3541EEE7AA43/Derivates/4588BC60-7BD9-43C2-929F-D92D63BBC3D0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g de beurre doux, pour le moule
- 100 g de pruneaux dénoyautés
- 100 g d'abricots secs dénoyautés
- 3 œufs
- 60 g de sucre en poudre
- 130 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café d'épices à pain d'épices
- 160 g d'amandes émondées
- 200 g cerneaux de noix
- 200 g de raisins secs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1463 kJ / 348 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Kouglof alsacien
4h 20min
Brioche tressée à la cannelle
3小时
Gâteau aux quetsches
45p
Schwowebraedele
1h 10min
Pain d'épices
1h 15 min
Berawecka d'Alsace
3小时
Pain d'Halloween à la citrouille
3h 15min
Stollen
3h 45min
Vanille Kipferl
35min
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15 min
Confiture de Noël à l'orange
1h
Cake weekend épicé à l'orange
55min