Pain aux fruits secs et épices de Noël

Pain aux fruits secs et épices de Noël

4.6 132 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 parts

Składniki

  • de beurre doux pour le moule
    5 g
  • de pruneaux dénoyautés
    100 g
  • d'abricots secs dénoyautés
    100 g
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    60 g
  • de farine de blé
    130 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • d'épices à pain d'épices
    1 c. à café
  • d'amandes émondées
    160 g
  • cerneaux de noix
    200 g
  • de raisins secs
    200 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 348 kcal / 1463 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...