Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa guacamole
- 200 g di polpa di avocado maturo, a pezzi
- 20 g di succo di lime, spremuto fresco e filtrato
- 1 pizzico di sale
- 1000 g di acqua
Entrecote
- 150 g di zucchero
- 250 g di salsa di soia
- 3 spicchi di aglio
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di peperoncino piccante in polvere
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 20 g di radice fresca di zenzero, pelata e a pezzi
- 20 g di olio di sesamo
- 500 g di carne di manzo (entrecote)
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1500 g di acqua
- 2 - 3 cucchiai di sakè
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stufato di maiale, mele e lenticchie
55 min
Spalla di maiale sottovuoto
12h 25 min
Salsa Choron
20 min
Salmone con salsa bernese e asparagi
50 min
Pollo croccante con salsa di porri
30 min
Stufato caraibico con tortino di riso a vapore
9h 15min
Tagine di pollo con arance caramellate
35 min
Bhajis di cipolla con salsa allo yogurt e coriandolo (TM6)
1h
Filetto di maiale e fragole
1h 25min
Costine di maiale caramellate alla mela
2h 35min
Pollo alla giamaicana (Jamaican jerk chicken)
2 godz. 10 min
Tempura di verdure
25 min