Aromatische Kressesuppe

Aromatische Kressesuppe

4.6 102 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Butter
    10 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2-3 cm)
    200 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    6 TL
    2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Schlagobers
    100 g
  • Kresse abgeschnitten
    3 Packungen
  • Petersilie, frisch (ca. 20 g), Blätter abgezupft
    1 Bund
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 - 2 Spritzer
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 - 3 Prisen
  • Muskatnuss, frisch gerieben
    1 - 2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 157 kcal / 658 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 17 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...