Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel (à ca. 70 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 20 g Rapsöl
- 500 g Butternusskürbis, geschält, entkernt
- ½ TL Salz
- ¼ TL Bohnenkraut, getrocknet
- 2 TL Paprikapulver, edelsüß
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Tomatenmark
- 100 g Wasser
-
Sauerrahm
lub Crème fraîche zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 602 kJ / 145 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchweizenstrudel mit Sauerkraut und Kürbis (glutenfrei)
1 Std. 10 Min
Haferflockensuppe
20min
Fisolengulasch
1 Std. 10 Min
Zucchinisuppe mit Cashewkernen
25min
Saftige Rote-Rüben-Laibchen aus dem Ofen
1 Std. 5 Min
Karottensuppe nach Moro
1 godz. 45 min
Kürbisgulasch
45min
Erdäpfel-Sellerie-Püree
35min
Omas Apfelkompott
20min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50min
Gelber Fisolensalat
40min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 min