Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel (à ca. 70 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 20 g Rapsöl
- 500 g Butternusskürbis, geschält, entkernt
- ½ TL Salz
- ¼ TL Bohnenkraut, getrocknet
- 2 TL Paprikapulver, edelsüß
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Tomatenmark
- 100 g Wasser
-
Sauerrahm
lub Crème fraîche zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 602 kJ / 145 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen mit Mangold und Speck
30min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55min
Kürbis-Linsen-Gemüse mit Apfel
30min
Saftige Rote-Rüben-Laibchen aus dem Ofen
1 godz. 5 min
Haferflockensuppe
20 Min
Kürbisgulasch
45 Min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50min
Kürbisrisotto
45 Min
Fisolengulasch
1 Std. 10 Min
Gelber Fisolensalat
40min
Kürbis süß-sauer
1 Std. 25 Min
Pastinaken-Apfel-Stampf
40min