Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 300 g de leche
- 30 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Rosquillas
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 120 g de azúcar
- 550 g de harina de fuerza (y un poco más para trabajar la masa)
- ½ cucharadita de sal
- 120 g de mantequilla a temperatura ambiente (en trozos pequeños)
Para freír y rebozar
- 1000 g de aceite para freír
- 4 cucharadas de azúcar
- 1 cucharada colmada de canela molida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 755 kJ / 181 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 7.65 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastas de té rizadas
40min
Baño de azúcar
5 min
Xuxos de crema
1 godz. 30 min
Bizcocho cebra
1 godz. 10 min
Bambas Boston cream
2 godz.
Gofres de sartén
45min
Pastelitos criollos de dulce de membrillo
3h 30min
Petisús (éclairs)
1h 50min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1 godz. 30 min
Bambas de nata
1h 50min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2 godz. 30 min
Gofres clásicos de feria
2 godz. 20 min