Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 50 g de azúcar glas
- 250 g de harina de repostería
- 190 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 2 huevos
Decoración
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 6 - 12 de guindas en almíbar (opcjonalnie)
- 6 - 12 almendras crudas sin piel (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de mermelada (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de azúcar glas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 576 kJ / 138 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melindres (Galicia)
1h
Roscón de Reyes
4h
Galletas de mantequilla
50min
Carbayones
1h 25min
Pastas de té rellenas de mermelada
50min
Petisús (éclairs)
1h 50 min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4h 10 min
Glaseado blanco
5 Min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 Std. 10 Min
Rosquillas
30 min
Azúcar glas
5 Min