Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 50 g de azúcar glas
- 250 g de harina de repostería
- 190 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 2 huevos
Decoración
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 6 - 12 de guindas en almíbar (opcjonalnie)
- 6 - 12 almendras crudas sin piel (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de mermelada (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de azúcar glas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 576 kJ / 138 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosquillas americanas (doughnuts)
2h 10min
Galletas danesas
35 min
Baño de azúcar
5 min
Pastas de nata cubiertas de chocolate
45 min
Carbayones
1sa 25 dk
Corbatas (Cantabría)
3h 10min
Galletas de mantequilla
50 min
Rosquillas
30 min
Lenguas de gato
40 min
Pastas de té rellenas de mermelada
50 min
Magdalenas de nata
1 godz.
Suizos
2h 30min