Urządzenia i Akcesoria
Pastas de té rizadas
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
30 unidades
Składniki
Masa
-
50 g de azúcar glas
-
250 g de harina de repostería
-
190 g de mantequilla a temperatura ambiente
-
2 huevos
Decoración
-
250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
-
6 - 12 de guindas en almíbar (opcjonalnie)
-
6 - 12 almendras crudas sin piel (opcjonalnie)
-
2 cucharadas de mermelada (opcjonalnie)
-
2 cucharadas de azúcar glas (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 unidad
Białko
1.9 g
Kalorie
576 kJ /
138 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
12.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Repostería
80 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania
Może spodoba Ci się również...
Roscón de Reyes
4 godz.
Galletas de mantequilla
50 min
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 godz. 10 min
Suizos
2 godz. 30 min
Pastas de té rellenas de mermelada
50 min
Petisús (éclairs)
1 godz. 50 min
Lenguas de gato con chocolate
40 min
Bizcochitos puntos de chocolate
1 godz. 40 min
Rosquillas
30 min
Tejas de almendra
12 godz. 50 min
Lenguas de gato
40 min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5 godz.