Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho genovés
- 1 cucharadita de mantequilla
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Almíbar
- 100 g de agua
- 130 g de azúcar
- 20 g de zumo de limón
Crema de yemas
- 150 g de azúcar
- 50 g de agua
- 4 yemas de huevo
- 1 cucharada de maicena
Montaje
- 500 g de nata montada
- 2 cucharadas de azúcar (para caramelizar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2138 kJ / 512 kcal
- Białko
- 6.18 g
- Węglowodany
- 66.08 g
- Tłuszcz
- 24.68 g
- Błonnik
- 0.62 g
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40 min
Tronco de Navidad con praliné
2h 20min
Crema pastelera
10min
Petisús (éclairs)
1h 50min
Tronco de Navidad
8u. 30min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 godz.
Bambas de nata
1h 50min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 godz.
Nata de trufa
8 godz. 15 min
Brazo de gitano
3h