Bollos de mantequilla de Bilbao

Bollos de mantequilla de Bilbao

4.6 103 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 5 godz.
20 unidades

Składniki

Masa
  • de agua
    180 g
  • de azúcar
    95 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de margarina
    90 g
  • de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
    560 g
  • de levadura de panadería deshidratada (4 sobres)
    20 g
  • huevo batido para pincelar
    1
Crema de mantequilla
  • de azúcar
    200 g
  • de agua
    100 g
  • de mantequilla Lurpak® a temperatura ambiente
    200 g
  • de azúcar glas
    1 - 2 cucharadas

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 279 kcal / 1166 kJ
Białko 4.16 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 35.66 g
Błonnik 1.05 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...