Bollos de mantequilla de Bilbao

Bollos de mantequilla de Bilbao

4.6 107 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 5 godz.
20 unidades

Składniki

Masa
  • 180 g de agua
  • 95 g de azúcar
  • 1 cucharadita de sal
  • 90 g de margarina
  • 560 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
  • 20 g de levadura de panadería deshidratada (4 sobres)
  • 1 huevo batido para pincelar
Crema de mantequilla
  • 200 g de azúcar
  • 100 g de agua
  • 200 g de mantequilla Lurpak® a temperatura ambiente
  • 1 - 2 cucharadas de azúcar glas

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 4.16 g
Kalorie 1166 kJ / 279 kcal
Tłuszcz 13.3 g
Błonnik 1.05 g
Węglowodany 35.66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...