Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 trozo de mantequilla para engrasar
- 4 huevos
- 400 g de azúcar (y 4-5 cucharadas más para espolvorear)
- 200 g de mantequilla en trozos
- 200 g de nata
- 400 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2287.2 kJ / 547.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filloas
1 godz.
Empanada de lacón con grelos
2h
Empanada de maíz con berberechos
1h 15min
Brioche con frutas y pasas
3 Std. 10 Min
Empanada de bonito
1h 20min
Empanada gallega de manzana
3 godz. 45 min
Roscón gallego
1 godz. 30 min
Empanada de sardinas
1h 15min
Orejas de carnaval
30 min
Empanada de acelgas, chorizo y panceta (Galicia)
1 godz.
Empanada de raxo
2hod. 30min
Vieiras "Rias baixas"
1 godz. 10 min