Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 trozo de mantequilla para engrasar
- 4 huevos
- 400 g de azúcar (y 4-5 cucharadas más para espolvorear)
- 200 g de mantequilla en trozos
- 200 g de nata
- 400 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2287.2 kJ / 547.2 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roscón gallego
1ωρ. 30 λεπτ.
Empanada de raxo
2h 30min
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1h 50min
Empanada gallega de manzana
3h 45 min
Orejas de carnaval
30min
Roscón trenzado de brioche con avellanas
3h
Empanada de maíz con berberechos
1 Std. 15 Min
Huesos de San Expedito
30min
Melindres (Galicia)
1 Std.
Empanada de sardinas
1 Std. 15 Min
Vieiras "Rias baixas"
1 Std. 10 Min
Filloas
1 Std.