Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nata montada
- 500 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 100 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
Masa
- 250 g de leche
- 25 g de levadura prensada fresca
- 50 g de azúcar
- 170 g de mantequilla
- 1 huevo
- 450 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1868 kJ / 447 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Petisús (éclairs)
1óra 50p
Crema pastelera
10 min
Suizos
2h 30min
Xuxos de crema
1h 30min
Ensaimadas individuales
9 godz.
Tarta San Marcos
4 Std.
Buñuelos de viento
1 Std.
Magdalenas de nata
1 Std.
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 Std.
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1h 30min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30min
Brazo de gitano
3h