Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 250 g de leche
- 35 g de azúcar
- 30 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ½ cucharadita de azúcar vainillado
Otras elaboraciones y montaje
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 2 cucharadas de azúcar glas
- 1 lámina de masa de hojaldre de 30x40 cm (aprox. 275 g)
- 1 huevo batido para pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 928 kJ / 222 kcal
- Białko
- 4.01 g
- Węglowodany
- 15.06 g
- Tłuszcz
- 16.19 g
- Błonnik
- 0.43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10 min
Tarta San Marcos
4h
Brazo de gitano
3 Std.
Petisús (éclairs)
1 godz. 50 min
Milhojas de chocolate y nata
2h 30min
Milhojas caramelizado con crema y merengue
2 Std.
Buñuelos de viento
1 Std.
Canutillos de crema
3 Std.
Cañas de nata
30 min
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1 Std.
Bambas de nata
1 godz. 50 min
Tronco de Navidad con praliné
2 godz. 20 min