Milhojas con crema pastelera y nata

Milhojas con crema pastelera y nata

4.0 50 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
12 unidades

Składniki

Crema pastelera
  • 250 g de leche
  • 35 g de azúcar
  • 30 g de harina de repostería
  • 1 huevo
  • 1 yema de huevo
  • ½ cucharadita de azúcar vainillado
Otras elaboraciones y montaje
  • 250 g de nata (35% de grasa)
  • 2 cucharadas de azúcar glas
  • 1 lámina de masa de hojaldre de 30x40 cm (aprox. 275 g)
  • 1 huevo batido para pincelar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 4.01 g
Kalorie 928 kJ / 222 kcal
Tłuszcz 16.19 g
Błonnik 0.43 g
Węglowodany 15.06 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...