Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 250 g de leche
- 35 g de azúcar
- 30 g de harina de repostería
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ½ cucharadita de azúcar vainillado
Otras elaboraciones y montaje
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 2 cucharadas de azúcar glas
- 1 lámina de masa de hojaldre de 30x40 cm (aprox. 275 g)
- 1 huevo batido para pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 928 kJ / 222 kcal
- Białko
- 4.01 g
- Węglowodany
- 15.06 g
- Tłuszcz
- 16.19 g
- Błonnik
- 0.43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10 Min
Tarta San Marcos
4h
Bambas de nata
1h 50 min
Tarta de frutas de verano
5h
Canutillos de crema
3h
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40min
Tarta de queso suiza
4h 10 min
Tarta de hojaldre con crema pastelera y kiwi
2h 30 min
Milhojas de merengue
1 Std. 40 Min
Milhojas caramelizado con crema y merengue
2h
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
1h
Brazo de gitano
3h