Tarta de chocolate con dos texturas

Tarta de chocolate con dos texturas

4.6 240 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 raciones

Składniki

Base de bizcocho
  • mantequilla para untar
  • chocolate soluble en polvo para espolvorear
  • 4 huevos
  • 200 g de azúcar
  • 200 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
  • 200 g de chocolate soluble en polvo tipo Nesquik®
  • 110 g de vino tinto
  • 200 g de harina de repostería
  • 16 g de polvo de hornear (1 sobre)
  • 1 pellizco de sal
Cobertura de chocolates
  • 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
  • 50 g de mantequilla a temperatura ambiente
  • 100 g de chocolate con leche en trozos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 354.3 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 2312 kJ / 553 kcal
Tłuszcz 29.9 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 18.1 g
Węglowodany 61.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...