Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de caldo de carne frío
- 6 huevos
- 220 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de piel de limón rallada
- 1 trozo de tocino fresco (para engrasar la sartén)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 309 kJ / 74 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Roscón gallego
1h 30min
Empanada de raxo
2h 30min
Caldo gallego exprés
30min
Orejas de carnaval
30min
Empanada de sardinas
1h 15min
Empanada de maíz con vieiras
1h 30min
Empanada de maíz con berberechos
1h 15min
Empanada de maíz con congrio
2h
Casadielles
3 Std.
Vieiras "Rias baixas"
1 Std. 10 Min
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Bica de Castro Caldelas
1h 20min