Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 120 g de blancs d'œufs (environ 4 blancs d'œufs)
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de sucre glace maison
L'ananas
- 350 g d'ananas frais, coupé en morceaux
- 50 g de sucre roux
- 30 g de rhum
- 500 g d'eau
La crème chantilly
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3018 kJ / 720.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 94.8 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Minipavlovas
3 Std. 45 Min
Minipavlova de Pâques aux fraises
3 godz. 35 min
Pavlova mangue-kiwi
4h 10min
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12 godz. 15 min
Tartelette à la mangue
4 Std. 45 Min
Pavlova aux figues
4u.
Pavlova en verrine
14 godz. 30 min
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15 godz.
Menu veggie - Pavlovas chantilly coco et mangue
2 Std.
Crémeux au fromage blanc sur sablé breton
6h
Pavlova à la grenade
3hod.
Pavlova aux fruits rouges
4u.