![Pavlova à l'ananas Pavlova à l'ananas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BC4FDE5C-D464-4F5F-93BA-AC30CC8557EF/Derivates/d74ce3d0-83fe-415b-a4a2-2c5f8175dec4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 120 g de blancs d'œufs (environ 4 blancs d'œufs)
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de sucre glace maison
L'ananas
- 350 g d'ananas frais, coupé en morceaux
- 50 g de sucre roux
- 30 g de rhum
- 500 g d'eau
La crème chantilly
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3018 kJ / 720.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 94.8 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Pavlova aux fruits rouges
4h
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15h
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6sa
Mini-banoffee pie
2h 30min
Minipavlovas
3 Std. 45 Min
Minipavlova de Pâques aux fraises
3h 35min
Pavlova mangue-kiwi
4h 10min
Tatin de poire au caramel
1ч. 10 мин.
Menu veggie - Pavlovas chantilly coco et mangue
2h
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12h 15min
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4h
Macarons gingembre-litchi
24h