Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g.
- 100 g de champagne
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1636 kJ / 391 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Soufflé glacé au Grand Marnier®
3 Std. 15 Min
Fontainebleau à la violette
25 Min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3h 45min
Choux meringués aux fruits de la Passion
2 Std. 45 Min
Opéra de foie gras
24h
Crème brûlée à la violette
2 Std. 15 Min
Crème brûlée à la fraise
3u. 10min
Soufflé glacé comme un Irish coffee
3h 45min
Crème glacée à la mandarine et sa compotée
12h 30min
Sabayon gratiné aux clémentines
25 Min
Île flottante au foie gras
25 Min
Crème brûlée à la cardamome
1 Std. 10 Min