![Crème brûlée au champagne Crème brûlée au champagne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/77384360-B5BC-4737-805E-C83023F3F281/Derivates/D3914770-23CC-424B-AA47-048F5E7471C3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 35% m.g.
- 100 g de champagne
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1636 kJ / 391 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Crème brûlée à la cardamome
1 Std. 10 Min
Mousse au chocolat et dentelles à l'orange
3 Std. 10 Min
Chutney de pomme, foie gras en croûte de pain d'épices
45min
Sabayon au cidre
15 min
Salade pamplemousse-crevettes, glace au wasabi
12j
Eclairs à l'orange
4h 25min
Soupe fraîche d'abricots au muscat et aux griottes
2 Std. 15 Min
Sabayon de fruits exotiques
30min
Tomate-mozza revisitée
2h 5min
Choux aux fruits confits
2 Std.
Soufflé glacé comme un Irish coffee
3 godz. 45 min
Soupe fraise-melon à la crème de cassis
2h 10 min