Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di mascarpone
- 200 g di panna vegetale per dolci
- 250 g di latte intero
- 2 tuorli
- 120 g di zucchero
- 1 cucchiaino raso di agar agar
- 1 cucchiaino colmo di fruttosio
- 15 ciliegie denocciolate + q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1598 kJ / 382 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Gelato alla pesca
20min
Gelato all'ananas al profumo di agrumi
8h 20min
Gelato al pane
8u. 30min
Gelato biscotto alla fragola
4 godz.
Gelato ai pinoli e caffè
8u. 30min
Gelato veloce alle albicocche
6 godz. 20 min
Gelato banane, mele e yogurt
8 godz. 15 min
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20min
Gelato ai frutti rossi
20min
Gelato allo yogurt
10h 20min
Gelato al kiwi
8 godz. 15 min
Gelato veloce alla fragola
20min