Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di gherigli di noci
Impasto
- 200 g di burro a pezzi
- 350 g di farina tipo 00
- 100 g di zucchero
- 2 tuorli di media grandezza
- 2 cucchiai di panna (30-40% di grassi) fresca
Copertura al cioccolato e noci
- 200 g di cioccolato fondente a pezzi
- 50 g di burro a pezzi
- 130 g di panna (30-40% di grassi)
- 200 g di latte condensato zuccherato
- 50 g di gherigli di noci
- 50 g di mandorle con la buccia
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2158 kJ / 516 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 45.7 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti al burro, cocco e lime
4h
Crostata mascarpone e gianduia
4h 20min
Biscotti al burro, amarene e rosmarino
5h
Torta banane e cioccolato
4h 20min
Cannoli al nocciolato
20 Min
Mousse al caffè con granella di nocciola
2 Std. 30 Min
Budino di ricotta
5u. 45min
Paciarella
1 Std.
Biscotti al burro, nocciole e carote
4h
Biscotti al burro, corn flakes e cioccolato
4h
Salame di cioccolato al mascarpone
3h 15min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min