Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g panna (min. 30 % di grassi)
- 250 g di polpa di melone giallo a pezzi (1 cm)
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
- 16 g di fogli di gelatina, precedentemente ammollati in acqua e strizzati
- confettura o salsa alle fragole, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Panna cotta con salsa al caramello
6h 20 min
Spumoso alla ricotta con salsa alle fragole
20 Min
Coppe di yogurt greco con coulis alle ciliegie
30 Min
Mousse all'albicocca
3 godz. 30 min
Crema al cioccolato e banana
20 Min
Panna cotta alle mandorle
6 Std. 30 Min
Panna cotta danese
8hod. 25min
Salsa al cioccolato
20 Min
Bicchierini cocco e menta
3 Std.
Pannacotta leggera alle fragole e basilico
3 godz. 10 min
Panna cotta al caffè
4h 20min
Crema di pere e cioccolato
55min