Semifreddo al cioccolato e Whisky

Semifreddo al cioccolato e Whisky

4.8 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porzioni

Składniki

  • 70 g di zucchero di canna
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 50 g di burro a pezzi
  • 3 tuorli
  • 1 albume
  • 50 g di Whisky
  • 100 g di cioccolato bianco a pezzi

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4.9 g
Kalorie 1816 kJ / 434 kcal
Tłuszcz 31.4 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 29.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...