Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di zucchero di canna
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 50 g di burro a pezzi
- 3 tuorli
- 1 albume
- 50 g di Whisky
- 100 g di cioccolato bianco a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1816 kJ / 434 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo al cioccolato (per 1 persona)
3h 20min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6 godz. 25 min
Sacher gelata
15h
Cuore di cheesecake ai lamponi
7 Std.
Gelato al torrone
10 Std. 20 Min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 30min
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8h 45min
Granita al pompelmo rosa
15min
Semifreddo all'amarena
9 Std.
Tartufi al cioccolato e crema al Whisky
1h 10min
Panna cotta alla crema al whisky
4h 30 min
Semifreddo nocciolato
8sa 20 dk