Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 80 g di zucchero, a piacere
- 10 g di cacao amaro in polvere
- 20 g di fecola di patate
- 75 g di cioccolato fondente (70% di cacao)
- 600 g di latte intero
- 6 - 8 bacche di anice stellato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1197 kJ / 286 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cioccolata calda al caffè
15 Min
Cioccolata calda fondente con nocciole
15 Min
Cioccolata calda alla vaniglia
15 Min
Cioccolata all'amaretto
20 dk
Cioccolata calda al cardamomo
15 Min
Cioccolata alla gianduia
15 Min
Cioccolata allo zenzero
30 Min
Cioccolata chai
25 min
Cioccolata calda alla cannella
15 Min
Crumble al cacao con mele e ananas
1 Std. 10 Min
Mousse al vino rosso (senza glutine)
5h 40min
Cremoso al cioccolato al latte da vasetto (di Luca Montersino)
25 min