Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 10 g di cacao amaro in polvere
- 400 g di yogurt greco bianco, non zuccherato
- 30 g di ciliegie disidratate, ammollate in acqua tiepida per 10 minuti e scolate
-
30
g di sciroppo di acero
lub 30 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 833.2 kJ / 199 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 61 mg
Alternatywne przepisy
Gelato alle arachidi con stuzzichini di sfoglia e prosciutto crudo
11h
Gelato ai pinoli e caffè
8 godz. 30 min
Gelato di fragole
10min
Gelato leggero alla stracciatella
10 Std. 30 Min
Gelato al kiwi
8hod. 15min
Gelato al miele
10 Std. 30 Min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20 min
Gelato al cioccolato
12 Std.
Crema al caffè
15min
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10h 20 min
Gelato biscotto ciocco-menta
4hod. 5min
Gelato al pistacchio senza uova
10h 20 min