Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato alla menta
- 500 g di latte intero
- 2 uova
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 100 g di sciroppo alla menta
- 100 g di panna montata
Biscotto al cioccolato
- 100 g di zucchero
- 50 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- 100 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 10 g di cacao in polvere
- 250 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2832 kJ / 677 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremoso al caffè
5 godz. 30 min
Gelato cioccolato e menta
10h 25min
Gelato biscotto alla fragola
4h
Gelato al cioccolato
12h
Gelato biscotto bigusto
7h
Topping al cioccolato
25 min.
Semifreddo alla menta e cioccolato (senza lattosio)
2óra 30p
Fudge al cioccolato con pistacchi
2óra 20p
Mousse alla liquirizia
3 godz. 30 min
Limonata ai frutti di bosco
1h
Limonata all'anguria
20 Min
Infuso menta e liquirizia
25 min.