Wersje kompatybilne
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 120 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 1 cubetto di lievito di birra fresco
- 375 di farina di mais
- 375 g farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 5 g di sale
- 1 cucchiaini rasi di peperoncino secco frantumato
- 1 mazzetto di fiori di sambuco secchi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4012 kJ / 959 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 150.1 g
- Tłuszcz
- 35.7 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane barese
6h 15 min
Pane al latte con semi di papavero
1h 40min
Pane al rosmarino
10h 55min
Poppadoms (pane indiano fritto)
1h 30min
Pagnotta dolce all'olio di oliva
3h
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Pane al rosmarino e salvia
18 Std.
Pagnotta al rosmarino
3 Std. 30 Min
Panini alle erbe
3h 5min
Pane con farina di mais
5h 5min
Treccia di grano saraceno alle noci
5h 10min
Pane di grano saraceno
2 godz. 35 min