Wersje kompatybilne
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di acqua
- 120 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- 1 cubetto di lievito di birra fresco
- 375 di farina di mais
- 375 g farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 5 g di sale
- 1 cucchiaini rasi di peperoncino secco frantumato
- 1 mazzetto di fiori di sambuco secchi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4012 kJ / 959 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 150.1 g
- Tłuszcz
- 35.7 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane in cassetta semplice
19hod.
Il pane di Altamura
4h
Pane al semolino
4h
Pane pugliese
29h 20 min
Pane alla birra
4h 55min
Pane cosacco
16h
Pane alle erbe mediterranee e ricotta
21h
Pane alla soia
3h 10min
Pane barese
6h 15min
Pane in padella
18h
Filone di sola semola
2h 50min
Pane con farina di mais
5 Std. 5 Min