Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 300 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 300 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio di semi di girasole
- 200 g di acqua
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 250 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- 250 g di frutti di bosco misti freschi
- 90 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 6782 kJ / 1621 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 157.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake alla vaniglia
1h 30min
Chiffon cake alle fragole
1h 30min
Chiffon cake cappuccino
1 godz. 10 min
Chiffon cake bicolore
1h 30min
Pasta biscotto
1u.
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1h 30min
Torta appassionata alle amarene
1h 30min
Chiffon cake al cioccolato
1 godz. 10 min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1h 30min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5óra
Chiffon cake al limone
1h 30min
Chiffon cake
4h