Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 6 uova
- 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 300 g di farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 120 g di olio di semi di girasole
- 200 g di acqua
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 250 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- 250 g di frutti di bosco misti freschi
- 90 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 6782 kJ / 1621 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 157.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake al cioccolato
1 Std. 10 Min
Chiffon cake alla zucca
2 Std. 30 Min
Chiffon cake al cioccolato bianco e pistacchi
1 Std. 30 Min
Chiffon cake al limone
1 Std. 30 Min
Chiffon cake alle nocciole con glassa al cioccolato al latte
1 Std. 30 Min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Chiffon cake
4u.
Chiffon cake cappuccino
1 Std. 10 Min
Chiffon cake alle fragole
1 Std. 30 Min
Sbriciolata ai mirtilli
1 Std.
Chiffon cake bicolore
1 Std. 30 Min
Chiffon cake alla vaniglia
1 Std. 30 Min