Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna al cioccolato
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di burro morbido a pezzi
- 6 uova (da 60 g)
- 180 g di zucchero
- 180 g di farina tipo 00
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 1000 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 40 g di zucchero a velo
- 40 g zucchero a velo
Terminare la preparazione
-
60
g di Kirsch
lub 60 g di Maraschino (liquore alle ciliegie) - 60 g di acqua
-
300
g di ciliegie sciroppate a metà + q.b. per guarnire
lub 300 g di amarene sciroppate sciroppate a metà + q.b. per guarnire - scaglie di cioccolato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 3309 kJ / 791 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 68.7 g
- Tłuszcz
- 52.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Pan di Spagna
1h
Torta Saint Honoré
5 godz. 50 min
Torta cappuccino
2h
Diplomatica
3h 30min
Torta al cioccolato con profiteroles
21h
Torta appassionata alle amarene
1h 30min
Torta Nua
2h
Torta mimosa
1 godz. 5 min
Torta a strati mascarpone e lamponi
5h
Torta ricotta e pere
7 Std. 30 Min
Millefoglie
5h