Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna al cioccolato
- 200 g di burro morbido a pezzi
- 180 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 6 uova (da 60 g)
- 180 g di zucchero
- 50 g di cacao amaro in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 1000 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 80 g di zucchero a velo
Terminare la preparazione
-
60
g di Kirsch
lub 60 g di Maraschino (liquore alle ciliegie) - 60 g di acqua
-
ciliegie sciroppate q.b.
lub amarene sciroppate q.b. - scaglie di cioccolato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 3309 kJ / 791 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 68.7 g
- Tłuszcz
- 52.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Bicerin
30 Min
Whoopie al caffè
2 Std.
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5h
Torta crema e cioccolato
1 Std. 35 Min
Torta a strati mascarpone e lamponi
5h
Torta tripla al cioccolato
3 Std. 55 Min
Danish layer cake
4h
Torta Bimby® al cocco e more
1h 15min
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50 Min
Torta Saint Honoré
5h 50min
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2 godz. 35 min
Bignè al cioccolato
3 Std.