Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de brioche
- 90 g de leche
- 30 g de levadura prensada fresca
- 4 huevos (200 g)
- 450 g de harina de fuerza
- 50 g de azúcar
- 10 g de sal
- 100 g de mantequilla (Lurpak®) a temperatura ambiente, en trozos de 2 cm
Almíbar
- 100 g de agua
- 130 g de azúcar
- 1 cucharada de vainilla líquida
Crema pastelera
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 500 g de leche
- 50 g de harina de repostería
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 70 g de azúcar
Glaseado
- 300 g de azúcar glas
- 60 g de clara de huevo
- ½ cucharadita de zumo de limón
- 5 - 6 gotas de colorante rojo
Montaje
- 2 cucharadas de confeti de azúcar de colores (para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1221 kJ / 292 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 237.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de chocolate y avellana
2 godz. 20 min
Bizcocho cebra
1 godz. 10 min
Tarta fondant
5h 30min
Red velvet cake
5h
Party-pops cake
3h 15min
Gofres de sartén
45 min
Brownie con cheesecake de frambuesa
2h
Cake pops
2h
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Tarta adikosh
2h
Rosquillas americanas (doughnuts)
2 godz. 10 min
Rainbow cake (tarta arcoíris)
2h 45min