![Brioche de chocolate y avellana Brioche de chocolate y avellana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8EA1535E-127E-470F-B6E5-8EB64B73EA84/Derivates/477eb902-b4f2-42d0-8076-abe20c230759.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de leche
- 100 g de azúcar
- 1 cucharadita de miel
- 100 g de mantequilla en trozos (y algo más para el molde)
- 1 huevo
- 1 chorrito de vainilla líquida
-
30
g de levadura prensada fresca
lub 1 sobre de levadura de panadería deshidratada (5 g) - 500 g de harina de fuerza (y algo más para el molde)
- 2 pellizcos de sal
- 200 g de crema de cacao y avellanas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1459 kJ / 349 kcal
- Białko
- 6.61 g
- Węglowodany
- 48.89 g
- Tłuszcz
- 14.13 g
- Błonnik
- 1.82 g
Alternatywne przepisy
Magdalenas de nata
1 Std.
Tarta Sacher
3h
Bollos de leche rellenos de chocolate
2 Std. 30 Min
Caracolas de canela
2 Std.
Rosquillas americanas (doughnuts)
2h 10min
Magdalenas chocolate
1 Std.
Muffins tres chocolates
40 min
Bizcocho cebra
1 godz. 10 min
Magdalenas rellenas de chocolate
30 min
Roscón de Reyes
4 Std.
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1 Std. 15 Min
Suizos
2 Std. 30 Min