Wersje kompatybilne
MAI - Oeufs à la florentine à l'ail des ours - Nicolas Gautier
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 4 œufs
- 300 g de feuilles d'ail des ours fraîches
- 35 g de beurre
- 35 g de farine de blé
- 300 g de lait
- 100 g de maroilles, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1381 kJ / 315.8 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Gratin de comté façon pudding
45min
Gnocchi aux orties
1h 15 min
Conchiglioni farcis, mont-d'or et champignons
13h 30 min
Soupe de camembert au blanc de poireau et basilic
1h
Crème brûlée au champagne
2 godz. 25 min
Fondue savoyarde à la tomate
30min
Chou farci aux champignons et sauce aux cèpes
1h 30min
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1h 10min
Colcannon irlandais
1h 10min
Gratiné de cannelloni au vert
1h 45min
Œufs à la florentine
1 godz. 5 min
Tarte au chou romanesco et au roquefort
1h 10min