Briouats de almendra con miel y sésamo

Briouats de almendra con miel y sésamo

4.5 17 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
40 unidades

Składniki

Relleno de pasta de almendra
  • 250 g de almendras crudas sin piel
  • 80 g de azúcar
  • ½ cucharadita de canela molida
  • 1 pellizco de sal
  • 30 g de mantequilla a temperatura ambiente
  • 1 cucharada de agua de azahar
Briouats
  • 250 g de masa filo cortada en tiras (36 cm x 6 cm)
  • 50 g de mantequilla fundida
  • 1 yema de huevo ligeramente batida
  • aceite para freír
  • 300 g de miel
  • ½ cucharada de agua de azahar
  • 2 cucharadas de semillas de sésamo tostado

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 35.8 mg
Białko 2 g
Kalorie 435.9 kJ / 104.2 kcal
Tłuszcz 5.6 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 12.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...