Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de pasta de almendra
- 250 g de almendras crudas sin piel
- 80 g de azúcar
- ½ cucharadita de canela molida
- 1 pellizco de sal
- 30 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 1 cucharada de agua de azahar
Briouats
- 250 g de masa filo cortada en tiras (36 cm x 6 cm)
- 50 g de mantequilla fundida
- 1 yema de huevo ligeramente batida
- aceite para freír
- 300 g de miel
- ½ cucharada de agua de azahar
- 2 cucharadas de semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 435.9 kJ / 104.2 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 35.8 mg
Alternatywne przepisy
Arroz con leche de coco y mango
40 мин.
Falafel con salsa tahini en pan plano r'gaif
1 godz. 10 min
Albóndigas de cordero con pan batbout
1h 35min
Tayín de ternera con arroz especiado y mini pasteles de pistacho
1ч. 30 мин.
Pan especiado libanés (Mankoush) - Líbano
3h 20min
Pan marroquí de cúrcuma relleno de ternera
2h 40min
Briouats de almendra con miel y ajonjolí
2ч.
Bricks de cangrejo
35 min
Pastelitos de miel marroquíes
1 godz.
Sopa harira con pollo
1h 25min
Pestiños andaluces
1 godz.
Pastela moruna
5h 30min