Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de pasta de almendra
- 250 g de almendras crudas sin piel
- 80 g de azúcar
- ½ cucharadita de canela molida
- 1 pellizco de sal
- 30 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 1 cucharada de agua de azahar
Briouats
- 250 g de masa filo cortada en tiras (36 cm x 6 cm)
- 50 g de mantequilla fundida
- 1 yema de huevo ligeramente batida
- aceite para freír
- 300 g de miel
- ½ cucharada de agua de azahar
- 2 cucharadas de semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 435.9 kJ / 104.2 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 35.8 mg
Alternatywne przepisy
Cortadillos de cidra
1 godz.
Pestiños borrachuelos
50min
Pastelitos de miel marroquíes
1 godz.
Cuernos de gacela
1 godz. 30 min
Albóndigas de cordero con pan batbout
1 godz. 35 min
Tortas dulces y saladas
1 godz.
Pestiños andaluces
1 godz.
Pan ácimo
1h 50min
El velo de garbanzos, la "pringá" y su caldo (Pepe Rodríguez)
3 Std.
Samosas de pollo - India
2 godz. 20 min
Pastela moruna
5 Std. 30 Min
Pastelitos de miel libaneses (Baklavas) - Líbano
5 Std.