Tagliatelle au basilic sauce olives et tomates

Tagliatelle au basilic sauce olives et tomates

4.3 3 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

Les tagliatelle
  • de feuilles de basilic frais lavées et séchées
    10 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    1 c. à soupe
  • de farine et un peu pour le plan de travail
    300 g
  • œufs
    3
La sauce olives et tomates
  • de pecorino romano en morceaux (2-3 cm)
    70 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    30 g
  • gousse d'ail
    1
  • de tomates de San Marzano pelées concassées (2-3 cm)
    400 g
    400 g de tomates, pelées concassées (2-3 cm)
  • de basilic frais feuilles lavées et séchées
    1 brin
  • de sel
    2 c. à café
  • de poivre
    1 pincée
  • d'olives noires dénoyautées coupées en deux
    120 g
  • d'eau
    1200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 700 kcal / 2929 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 87 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...