Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 40 g de azúcar
- 250 g de chocolate blanco en trozos
- 6 - 8 tiras de piel de limón
- 50 g de agua templada
- 1 sobre de gelatina neutra en polvo (10 g)
- 500 g de fresas limpias (y 8 más para decorar)
- 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1756 kJ / 420 kcal
- Białko
- 4.38 g
- Węglowodany
- 29.41 g
- Tłuszcz
- 31.65 g
- Błonnik
- 1.01 g
Alternatywne przepisy
Crema de chocolate blanco con frutos rojos
40min
Bavaroise de sandía
5 Std.
Natillas de chocolate blanco con nata de cítricos
1h 25min
Vasitos de cheesecake con dulce de leche
2 godz. 15 min
Vasitos de crema de avellanas y galletas para dos
10 min
Mousse de chocolate blanco y fresa para dos
2 godz. 20 min
Vasitos de mascarpone con muesli crujiente y chocolate
30min
Mousse tres chocolates
3ωρ. 15 λεπτ.
Postre de limón para dos
5 min
Serradura (Badajoz)
12 Std. 15 Min
Tarta mousse de limón
4 Std. 30 Min
Postre de limón
5 min